Bazlamača

Meni omiljeni kolač. Jednostavan, brz i fin. Iako su mnogi komentirali da znaju što je bazlamača, kad bi probali "našu" verziju, ostali su zapanjeni jer je to skroz nešto drugo neg su oni mislili. e pa sad :)



Sastojci

Za tijesto 
1 l mlijeka
2 jaja
2 žlice šećera
350 g brašna
1 vanili šećer

Nadjev
360 g  kiselog vrhnja
šećera
cimeta

Priprema

U posudi umiješamo mlijeko, brašno, jaje, šećer i vanili šećer - kao za palačinke. Izlijemo u veću, malo pobrašnjenu tepsiju (onu od pećnice) i stavimo peći. dok se peče, bazlamača “zatrudni”, tj. raste joj stomak (tako me mama uvijek zezala kad sam bila mala, sjedila bi ispred pećnice i virila unutra kroz staklo da vidim kako raste stomak :D ) i onda pukne.



Nemojte se ništa brinuti, to je normalno. Pečeno izvaditi i namazati obilno kiselim vrhnjem, posuti šećerom, pa cimetom, pa opet šećerom i onda vratiti u pećnicu par minuta da se svi ti sastojci stope.
Izvući van i pokušati se strpiti da se bar malo ohladi, ja uvijek ispečem nepce jer nemrem dočekat jest ju :D




English version:
Bazlamacha 

Ingredients

For the dough
1 l milk
2 eggs
350 g flour
2 tablespoons sugar
1 vanilla sugar

Topping
360 g sour cream
sugar
cinnamon

 Preparation

In a medium bowl mix the milk, flour, eggs, vanilla sugar and sugar - as for crepes. Sprinkle the pan (larg pan, from the oven, about 30x25 cm) with a little flour, pour mixture into the pan and place into the oven. Bazlamacha will rise while baking, don't worry, it's normal :D :) When it's baked and lightly brown, take out Bazlamacha and spread with sour cream, then sprinkle with sugar and cinnamon, then a little sugar again. Put it back in the oven for just 1-2 minutes till all ingredients are mixed.
Take out and enjoy, it's really delicious! :)

Newsletter

Subscribe Our Newsletter

Enter your email address below to subscribe to our newsletter.