Iskemijana štrudla od jabuka

Prije par tjedana sam napravila štrudlu od jabuka s kupovnim tijestom. Navikla na domaće, koristila sam premalo kora, pa se štrudla sva puna fila, raspadala I jela žlicom. Par dana prije sam pravila gibanica I dok sam žlicala štrudlu pomislila sam zašto ne bi skemijala štrudlu od jabuka s gibanicom od sira. I tako danas sam probala, I rezultat me oduševio.




Za fil:
Koristila sam tri vrste jabuka, jer sam imala (idared, granny smmith i delišes). Bilo ih je oko 10 ovećih. 
Zatim sam ih ogulila, oprala i pola isjeckala, a pola izribala.
U smjesu sam zatim dodala dvije žlice smeđeg muscovado šećera i dvije žlice običnog.
Dvije male žlice cimeta.
Cijeli iscijeđeni limun
Žlica ruma.
Deci mineralne.




Na dno tepsije sam položila dvije gotovo kore tijesta za savijače, a 4-5 kora sam sitno istrgala u smjesu s jabukama.
Dobro sam sve namočila i poput gibanice slagala u tepsiju. Na vrh sam stavila još jednu koru i izbockala vilicom te poslagala listiće maslaca. Stavila peći u pećnicu na 180 stupnjeva.



Kada se počela hvatati korica, na šporetu sam zagrijala malo vode s malo šećera, limuna i čokolade i prelila preko kolača. Prekrila alu folijom i još malo zapekla dok se tekućina nije stopila/isušila.
Ostavila da se ohladi, malo posula s šećerom u prahu i rezala na kocke.




Inače ja ne volim baš slatke kolače, te s toga toliko limuna, i malo šećera. Tko voli drugačije, neka si prilagodi.

Newsletter

Subscribe Our Newsletter

Enter your email address below to subscribe to our newsletter.