Megablokovo novo ruho (besplatni pdf)


Evo, nakon dugog vremena, malo ideja za igranje, al ne samo to, i besplatni pdf sa uzorkom za slaganje megabloks puzzli (link je u tekstu)!



Djeca su bila oduševljena, s time da projekt koji je trebao uključiti "samo" slaganje puzzli, donio je i vježbanje škara, lijepljenje selotejpom, te mašta koja radi svašta je od megablok puzzli auta, napravila pravi autić. Pa evo, priče:



Prije nego je T. dosega godine potrebite za Lego duplo, kupili smo neke gumene kockice, a nakon toga i  megabloks (Mega blokove? Velike kocke? Velike blokove? Ne znam, nastavljam ovako, jer mi se naj sviđa ova poluenglesko poluvukkardžić varijanta).

Dolazak megabloksa
Nakon dolaska prvog lega duplo, mega bloks su pale u zapećak. S drugim djetetom je bilo još gore, jer je njemu Lego duplo bio od početka dostupan, pa mu megabloks nikad ni nisu padali na pamet. Sto puta smo ih odlučili maknut iz kutije igračaka, ali smo posustali, jer čim bi mi izvukli sve dijelove, odjednom bi to postala najdraža igračka na planetu, iako je nisu primjećivali mjesecima prije toga.

Za svašta se koristio
Kako su obojica ljubitelji puzzla, odlučila sam nacrtat par zimskih motiva u Adobe illustratoru, isprintat ih i nalijepiti na mega bloks kockice. Čas posla, a veselja na  bacanje.  I meni vremena. Da napišem ovaj post. I možda nacrtam još koje puzzle.
Uglavnom, pdf skinete sa moje stranice, isprintate, izrežete i zalijepite (ja koristim selotejp jer mi je lakše), dat djeci i eto ga!

još jedna zgodna igra

Ovo ne samo da je zabavna aktivnost, već s njom djeca razvijaju i mnoge druge sposobnosti, kao finu motoriku, rješavanje problema, kritičko razmišljanje, te koordinaciju (da ne zaboravim spomenuti i vještinu pregovaranja i zena kada se njih dvojica odluče za iste puzzle :D al okej to i mama razvija :D). Povrh svega, sreća kada spoje puzzle je nemjerljiva, ali i samopouzdanje koje time gradi.

Veća djeca mogu s vama vježbat i rezanje škarama (uz nadzor)


Igrat se mogu djeca sve dobi, tj., od kada smiju mega bloks i od kada neće pojesti selotejp i papir sa blokova.  Roditelji trebaju biti prisutni tijekom igre.  


*******

Uzbuđenje pred slaganje




                                                            Zadovoljstvo nakon slaganja



0 komentari:

Post a Comment

Newsletter

Subscribe Our Newsletter

Enter your email address below to subscribe to our newsletter.