Grašak s tikvicama i koprom



Ovaj recept pišem brzinki samo kako bi ga mogla linkati na recept s palačnikicama.
Tako bez uvoda, sbrdazdola.




400 g graška
3 mrkva
Maslinovo ulje
1 tikvica
4 komada mladog luka (ili starog, ali onda njega malo, jelte)
Dva režnja češnjaka
Kopar
Sol
Papar
Žličica crvene slatke paprike
1,5 žlica paste od rajčica


Na maslinovom ulju popržimo nasjeckani mladi luk s repovima, dodamo dvije naribane mrkve i jednu u kolutićima, češnjak i na veće komadiće nasjeckanu tikvicu. Kada luk uvene dodamo grašak. Malo promiješamo te dodamo paste od rajčice i vode. Kuhamo i dodajemo vodu dok se ne skuha. Nkad napravim skroz suho, nekad po željama s malo safta. Dodati začine po želji.

0 komentari:

Post a Comment

Newsletter

Subscribe Our Newsletter

Enter your email address below to subscribe to our newsletter.