Deložacija (vježbe za prirodno poticanje trudova)

(vježbe u videu na kraju posta)
Prvo strepiš 39 tjedana da trudovi ne počnu prerano. Onda u 40+1 tjednu trudnoće guglaš i istražuješ sve moguće načine deložiranja bebe van.


Jer,
pod A, želiš što prije upoznat dijete,
pod B, želiš što prije vratit se u prvo stanje (oh, zablude, prvo stanje ne postoji, samo, treće, četvrto, peto…) i
pod C, NE ŽELIŠ da te induciraju.




I tako krene sa svježim datuljama, ljutom hranom, čajem od malinova lišća…pa u 41 već marširaš kilometrima, zoveš prijatelje da pitaš seli li tko da malo pomogneš pri nošenju teških stvari,  pri pregledima i sestre i doktori mašu glavom uz napomene da muž „radi svoj posao“. 

Kako odmiče 41 tjedan, tako se penješ stepenicama na peti kat, radiš čučnjeve (ako se to mogu nazvati čučnjevi, a ne pokušaji nilskog konja da dohvati mrvice s poda), manično osluškuješ tijelo: Jel' to vodenjak? Jel' to trud? Pališ malo-malo aplikaciju za praćenje trudova. Razočarano gasiš kad skužiš da je to samo probava. Jedeš ananas, piješ ananas, njuškaš esencijalna ulja…ja sam išla čak tako daleko da sam si stiskala akupresurne točke za poticanje trudova*. 


Dva dana nakon tremina, čučnjevi i dok fotografiram

Ništa. Nada.

O svom iskustvu neću pričati u ovom postu. Osim toga da s prvim djetetom ništa nije uspjelo. Sada, s ove točke gledišta, s malo više iskustva i sigurnosti, ne bih dala da me zaplaše. Iako sam i tada znala da dijete dolazi kada je spremo, da nije uopće jednostavno izračunati datum začeća, tj. poroda, da prvorotkinje puno dulje nose od višerotkinja, da je svatko od nas različit, ali i da postoje realne opasnosti od omotavanja pupčane vrpce i sl,  jednostavno bi se opustila zadnje tjedne trudnoće. Ma, cijelu trudnoću! Ne bi se fokusirala na to kako ne uspijevam dobiti trudove, već bi se fokusirala na to kako se veselim susretu s bebom, kada beba odluči krenuti na put u ovaj naš svijet. Ali da, lako je pričati poslije. Malo je teže zadržat fokus na ičemu kada ti malo-malo dolaze pozivi, poruke, mailove s upitima:
A nisi još rodila? O pa šta čeka? JOŠ si trudna? Ajme pa koliko nosiš, k'o slon?!




No, da se vratimo na temu. S drugim djetetom je bila ista stvar. NIŠTA nije uspijevalo. Dok nisam krenula s ovim vježbama. Slučajnost ili ne, trudovi su krenuli nakon tri dana. Sigurno smo svi različiti i sigurno svakom nešto paše. Preporučam da po svom nahođenju isprobate sve. Pa nešto će valjda upaliti!





* O svim metodama koje sam isprobala, koje su beneficije i zašto se koriste pista ću u slijedećim postovima

__________________________________________________________________________________________________________________________________
NAPOMENA: Korištenje i slijeđenje vježbi, savjeta i znanja koje iznosim na blogu je vaša osobna odluka. Preporučujem da se posavjetujete s liječnikom prije nego što slijedite bilo koji program vježbanja, recepata ili savjeta koje dijelim. Nema skrivanja, nisam liječnik, ni stručnjak za zdravstvenu skrb, ni osobni trener, ni nutricionist, ni savjetnik. Zapisujem i dijelim s vama vježbe, obroke i savjete samo na temelju osobnog iskustva. 

0 komentari:

Post a Comment

Newsletter

Subscribe Our Newsletter

Enter your email address below to subscribe to our newsletter.