Until your totally doomed :D :)
Just kidding, pie is great and heavenly also, so don't make me to persuade you any more with sweet talk, when you can enjoy in sweetness of pie itself :)
Here we go!
Ingredients:
Pie shell
150 g of flour
20 g cocoa
1 / 4 tablespoon baking powder
a little cinnamon and ground cloves
65 g brown sugar
pinch of salt
1 vanilla sugar
100 g butter, softened
Chocolate cream
500 g whipping cream
3,5 tablespoons honey
300-350 g dark chocolate
Decoration
blackberries
Procedure:
For Pie shell:
In one bowl stir flour, baking powder and cocoa. In the other bowl stir together flour mix, salt, vanilla sugar, brown sugar and spices. Cut the butter into the dry mixture using a pastry cutter or by pinching the fat into the mixture with your hands.
And on picture bellow you can see my dog, resting on balcony. She's not afraid of Devil's pie. But we are. We are afraid that the pie isn't large enough for all of us :D :)
God always has another custard pie up his sleeve
Lynn Redgrave
Šejtanska pita
Kao da ju je sam šejtan poželio za rođendan..tamna kao mrak,
slatka kao grijeh, navodi vas užitak i samo najsnažniji karakter može da uz
žlicu ove pite ne vikne, mmmmm...
Sastojci
prhko tijesto:
150 g glatkog brašna
20 g kakaa
1/4 žlice praška za pecivo
malo cimeta i mljevenih klinčića
65 g smeđeg šećera
malo soli
1 vanili šećer
100 g omekšalog maslaca
Krema
500 g slatkog vrhnja
2 žlice meda
300 g tamne čokolade malo mlijeka
3 šlaga
Dekoracija
kupine
Priprema
Za tijesto:
brašno, kakao i
prašak za pecivo pomiješati. Dodati začine i ostale sastojke, te izraditi
tijesto (u početku se čini kao mišn impasbl da će se od tih sastojaka ikad
sastaviti tijesto, al nakon par minuta već se sve počinje fino prožimati).
2/3 tijesta istanjiti
valjkom veličine dna kalupa za torte i izbosti vilicom. Postaviti obruč na
kalup i od ostatka tijesta oblikovati dugi pravokutnik kojim obložimo rub
(tijesto se malo kida, al sve se to fino da prstima polijepiti, kad se ispeče
nitko ništ ne primjeti :) ). Odložiti u hladnjak na 1 h, pa peći 15-20 minuta
na 200 °C. 3.
Krema: eee tu je
bilo muke :) Kad sam zakuhala 300 g slatkog vrhnja s 2 žlice meda na vatri,
makla kada se otopio med, pa dodala otopljenu čokoladu, učilo mi se to premala
količina fila za moju pitu, pa me uhvatila i panika da se to ne bude stislo, te
sam mješajući mikserom u kremu dodala još 200 g vrhnja, malo mlijeka i tri
vrećice šlaga. Mlijeka sam dodala od oka, da krema bude čvrsta. Zastim kremu
istresemo na pečeno i prohlađeno tijesto, te stavimo u hladnjak na 3 h. Pošto
nisam neki ekstra ljubitelj preslatkog i prežestokog u desertima, otopila sam
kupine od prošle godine iz zamrzivača i poslagala po torti kako bi razblažila
tu čokoladnoslatku bombu, a i dekorirala pitu :)
Love that you paired blackberries with dark devil's food. Sinful & perfect!
ReplyDeleteThat looks amazing!
ReplyDeleteLaura
Thank you Marla, I love taste of blackberries whit chocolate, strawberries with vanilla, and sour cherries with chocolate also..it's just, mmhm, perfect :)
ReplyDeleteCooking photographer, thanks :)